blog intro sollicitatiegesprek en onderhandelingen


Verplicht tijdens het solliciteren!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Presteren is presenteren

Je kan een geweldige boodschap hebben, een schat aan ervaring, de gewenste kennis en de juiste persoonlijkheid. Meestal en helaas is het presenteren van jouw verhaal vaak net zo belangrijk als de inhoud van je presentatie. Het is belangrijk om te onthouden dat jij niet alleen een goed verhaal moet hebben, maar dat jij dit verhaal ook goed kan presenteren!

Hoe maak je in basis een goede presentatie van jezelf?


Ga netjes en verzorgd naar het sollicitatiegesprek. Je komt professioneler over en waarschijnlijk voel je jezelf ook professioneler. Dit zal onbewust een voordeel zijn voor je presentatie. Veel wordt de vraag gesteld over de specifieke soort kleding naar een sollicitatie. Goed gezond verstand is hierbij een richtlijn. Weet je het niet zeker, vraag dan advies. Liever iets netter dan andersom.

Let goed op je houding. Open, aanspreekbaar en maak regelmatig oogcontact. Zijn er meerdere gesprekspartners, zorg er dan voor dat je in ieder geval de persoon aankijkt (die jou een vraag heeft gesteld) als je je punt gaat maken. Dat zorgt ervoor dat de boodschap het sterkste binnen komt bij de persoon die op zoek is naar die specifieke informatie.

Wees eerlijk. Tegenstrijdige of onlogische antwoorden leveren nog meer vragen op. Wees eerlijk in je antwoorden. Bereid je goed voor op je zwakke punten om goede antwoorden te kunnen geven. Vraag gerust even bedenktijd als je niet gelijk op het antwoord kan komen of vraag of je later terug mag komen op de vraag.

Handgebaren zijn krachtige toevoegingen om je woorden kracht bij te zetten. Let er wel op dat je niet teveel handgebaren gebruikt. Onderzoek wees uit dat dit nadelige effecten heeft.

Wil je meer tips, vraag het onze experts of kijk even rond op onze website!

Succes,

Team Motivatiebriefvoorbeeld