Motivatiebrief voorbeeld beleidsadviseur

Motivatiebrief voorbeeld voor de vacature van beleidsadviseur

Voor een sollicitatie op een functie als beleidsadviseur heeft motivatiebrief voorbeeld een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Motivatiebrief voorbeeld beleidsadviseur

Naam
Adres
Postcode en Woonplaats

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en woonplaats van het bedrijf

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: Sollicitatie xxx

Geachte heer/en of mevrouw,

Naar aanleiding van uw vacature voor de functie van beleidsadviseur stel ik mij graag voor als beschikbare en tevens geschikte kandidaat.

U bent op zoek naar een kandidaat die betrouwbaar, analytisch, communicatief sterk en vindingrijk en op de hoogte van algemene zaken is. Dat zijn exact de eigenschappen die mij omschrijven. Uiteraard ben ik voorzien van de benodigde certificeringen en ervaringen zoals u terug kunt lezen in mijn CV en ik nodig u uit om gebruik te maken van mijn referenties.

Als voormalig communicatieadviseur bij een overheidsinstantie ben ik 3 jaar geleden overgestapt naar een functie als beginnend beleidsadviseur bij een middelgroot bedrijf. Deze laatste taak bleek mij zo goed op het lijf geschreven dat ik op zoek ben naar een grotere uitdaging. Ik heb veel ervaring met het werken in teams, analyseren van complexe datastructuren en het presenteren van uitgebreide presentaties voor kleine- als grote groepen. Ik ben communicatief erg sterk waardoor de kern van mijn verhaal altijd helder is. Door mijn zeer positieve instelling kan ik inspireren en ben daardoor zeer goed in klantcontacten. Ik heb geen 9-5 mentaliteit en werken in de avond en in het weekend is geen probleem. Indien nodig ben ik bereid om te verhuizen voor mijn functie.

Uw bedrijf vind ik zeer authentiek en oprecht en daarom stel ik mijzelf graag beschikbaar als kandidaat voor deze functie. Ik bespreek graag samen met u de mogelijkheden voor een plezierige en effectieve samenwerking tijdens een goed en openhartig gesprek.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening onder de motivatiebrief)

Naam

Bijlage: cv

Meer tips, voorbeelden en gratis controle van jouw motivatiebrief? 

Wil je nog meer tips, voorbeelden of wil je dat wij gratis jouw motivatiebrief nakijken? Klik dan hier voor de beste motivatiebrief! Via deze pagina krijg je de mogelijkheid om jouw brief alinea voor alinea te schrijven zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!