Motivatiebrief voorbeeld emigreren naar buitenland

Motivatiebrief voorbeeld voor het emigreren naar buitenland

Voor een sollicitatie voor het emigreren naar het buitenland heeft motivatiebrief voorbeeld een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Motivatiebrief voorbeeld emigreren naar buitenland

Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]

[Naam van het bedrijf]
[Adres van het bedrijf]
[Postcode en woonplaats van het bedrijf]

[Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief]

Betreft: Werken en wonen op Aruba

Geachte heer, mevrouw,

Ik ben Joost de Lange . Een ervaren en geschoolde professional in het vak elektrotechniek. Ik heb een droom om vanuit Nederland te emigreren naar Aruba. Ik ben op zoek naar een bedrijf in Aruba waar mijn talenten en teamgeest een meerwaarde vormen voor het bedrijf, het land en voor de toekomst die ik wil doorbrengen op uw prachtige eiland.

Ik had al vroeg een passie voor techniek. Techniek is de toekomst en mijn passie. Mijn opleidingen en ervaringen hebben me in Nederland een zeer goede baan opgeleverd. Alleen vind ik in Nederland niet wat ik in Aruba heb mogen ervaren. Aruba heeft mij heel veel te bieden en in ruil heb ik mijn volledige inzet, passie, en vaardigheden te bieden. Ik heb besloten dat ik Nederland achter mij wil laten en mij permanent wil vestigen op Aruba.

Aruba heeft me verleid met haar warme weer, geweldige cultuur en de zeer vriendelijke mensen. De warmte die Aruba geeft is zo krachtig dat ik mijzelf daar dag in, dag uit in wil bevinden. Techniek is mijn passie, Aruba is mijn toekomst. Ik kan mijn toekomstbeeld echter niet verwezenlijken zonder een betaalde baan waarbij ik iets met mijn kwaliteiten kan doen. Ik hoop dat uw organisatie de kans ziet om gebruik te maken van de mogelijkheden die ik bied, zodat ik mijn wensen voor een nieuw hoofdstuk op Aruba kan vervullen.

Wat heb ik te bieden? Naast een fijne en gedreven persoonlijkheid, ben ik een ervaren elektromonteur/werkvoorbereider/calculator. Door mijn ervaring ben ik zelfstandig bekwaam en ben ik een uitstekende teamspeler. Ik heb een zeer goede en gedreven werkethiek en ik heb geen 9-5 mentaliteit. Naast de standaard werkzaamheden van een elektromonteur ben ik gegroeid naar een ervaren werkvoorbereider/calculator. Ik ben ervaren in het controleren en aanpassen van werktekeningen in AutoCAD, ik ben bekwaam in het juist inkopen van de juiste (hoeveelheden) materialen en ben ik goed in het zorg dragen van projectplanningen. Een totaalplaatje dat u misschien kunt gebruiken als aanvulling en meerwaarde in uw bedrijf. Ik verwijs u heel graag naar mijn cv en naar de bijgevoegde referenties om u een compleet en eerlijk beeld te geven van wie ik ben en wat ik kan.

Ik ben me er heel erg van bewust dat Nederland en Aruba niet naast elkaar liggen. Ik hoop dat u daarom inziet hoe serieus ik ben als ik zeg dat ik zonder twijfel "stage" kom lopen bij uw bedrijf wanneer u mij een aantrekkelijke aanbod doet door middel van een passende functie in uw bedrijf. Tijdens de stageperiode krijg ik de kans u te overtuigen van mijn intenties en kan ik mijn meerwaarde voor uw bedrijf laten zien. In het slechtste geval bent u niet overtuigd en scheiden onze wegen. Ik heb vooraf alle vertrouwen in het eerste scenario.

Ik hoop dat ik zo uw interesse heb geprikkeld om mij uit te nodigen voor een vervolgstap. Ik kijk uit naar een positieve reactie van uw kant.

Met vriendelijke groet,

Joost de Lange

[handtekening]

[naam]

Bijlage: curriculum vitae - referenties


Motivatiebrief voorbeelden


Een voorbeeld motivatiebrief blijft een voorbeeld!

Elk persoon is uniek en elke situatie is anders. Ga verstandig om met het gebruiken van de teksten in onze motivatiebrief voorbeelden! De getoonde brieven dienen als voorbeeld om inspiratie op te doen zodat iedereen een goede start heeft om zijn eigen brief te schrijven.

Meer hulp nodig voor jouw motivatiebrief?

Wil jij meer tips over het schrijven van een motivatiebrief? Lees dan de tips voor het schrijven van een motivatiebrief.
Kom je er nog steeds niet uit? Ga dan eens naar onze lijst van aangesloten experts die jou gratis op weg kunnen helpen! 
Klik hier om de lijst van experts in te zien!