Motivatiebrief voorbeeld stageopdracht

Motivatiebrief voorbeeld voor de vacature stageopdracht.

Voor een sollicitatie voor een stageopdracht heeft motivatiebrief voorbeeld een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Motivatiebrief voorbeeld stageopdracht:

Naam
Adres
Postcode en Woonplaats

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en woonplaats van het bedrijf

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: Sollicitatie stage [bedrijfsnaam]

Geachte [naam en eventueel achternaam] [heer, mevrouw],

Mijn naam is [voor en achternaam], student [studie] aan de [naam van de universiteit] te [plaats]. Tijdens de bedrijvenweek afgelopen februari hebben wij elkaar kort gesproken over [jullie stageprogramma, jullie business-course, jullie traineeship]. Ik ben door ons gesprek nog enthousiaster geworden over [bedrijfsnaam] en stuur u hierbij mijn sollicitatie voor de [functie van, business-course, stage, ect] bij [afdeling, beschrijving business-course, beschrijving stage].

Naast de kennismaking tijdens de bedrijvenweek, via uw website en via vrienden van mij die bij jullie werken. ken ik [bedrijfsnaam] ook een beetje van binnen. Ik begrijp van hen dat er veel goede mensen werken en dat werken in teams bij jullie centraal staat. Zij spreken altijd vol trots over uw bedrijf. Dit tezamen lijkt mij een stageplaats bij uw bedrijf zeer inspirend en leerzaam. 

Over mijzelf kan ik zeggen dat ik een creatieve, commercieel ingestelde strategische denker ben. Zeer sociaal en communicatief sterk en volgens mijn vrienden een echte regelaar. Dit komt denk ik vooral door mijn enthousiasme waarmee ik zaken oppak. Wanneer ik eenmaal aan iets begin, doe ik dat met passie en zet ik ook door totdat ik het gewenste resultaat bereikt heb.

Omdat ik [bedrijfsnaam] een fantastisch bedrijf vind dat goed aansluit bij mijn interesses en persoonlijkheid, zou ik heel graag binnen jullie management traineeship starten. De bedrijfscultuur in combinatie met het intensieve ontwikkelprogramma van jullie traineeship spreekt mij bijzonder aan.

Ik hoop dat ik via deze brief een duidelijk beeld geschetst heb van wie ik ben en in het bijzonder mijn enthousiasme voor [bedrijfsnaam] duidelijk onderstreept heb.

Ik zou mijn motivatie binnenkort graag nader toelichten in een gesprek.

Ik hoop spoedig van u te horen.

 

Hartelijke groet,
[Voor en achternaam]

[Handtekening]

[E]: [e-mailadres]
[M]: [mobielnummer]

Bijlage: curriculum vitae.

Meer tips, voorbeelden en gratis controle van jouw motivatiebrief? 

Wil je nog meer tips, voorbeelden of wil je dat wij gratis jouw motivatiebrief nakijken? Klik dan hier voor de beste motivatiebrief! Via deze pagina krijg je de mogelijkheid om jouw brief alinea voor alinea te schrijven zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!


Motivatiebrief voorbeelden


Een voorbeeld motivatiebrief blijft een voorbeeld!

Elk persoon is uniek en elke situatie is anders. Ga verstandig om met het gebruiken van de teksten in onze motivatiebrief voorbeelden! De getoonde brieven dienen als voorbeeld om inspiratie op te doen zodat iedereen een goede start heeft om zijn eigen brief te schrijven.

Meer hulp nodig voor jouw motivatiebrief?

Wil jij meer tips over het schrijven van een motivatiebrief? Lees dan de tips voor het schrijven van een motivatiebrief.
Kom je er nog steeds niet uit? Ga dan eens naar onze lijst van aangesloten experts die jou gratis op weg kunnen helpen! 
Klik hier om de lijst van experts in te zien!