Goede afsluiting van een motivatiebrief

Het is erg belangrijk dat je je motivatiebrief goed afsluit.
Een goede afsluiting zorgt voor een goede laatste indruk.

motivatiebrief-voorbeelden

Omdat dit het laatste is wat de lezer uit jouw brief meekrijgt, is deze informatie het beste terug te halen voor de lezer.
Zorg er dus voor dat deze informatie positief en overtuigend is. 

Hoe ziet een goede afsluiting eruit?

Een goede tip voor een goede afsluiting is dat deze opvallend en sterk is.
Bewaar niet je beste argument tot het laatste, want de echte overtuiging moet je proberen te bereiken in de kern van je motivatie.

Het is handig om vooraf jouw argumenten en motivatie in puntsgewijs uit te schrijven en kies dan een sterk punt dat je wilt inzetten als afsluiting van je motivatiebrief. 

Als allerlaatste deel van je motivatiebrief sluit je af met de wens om jouw motivatie en cv persoonlijk toe te lichten in een gesprek.

Hieronder zie je een voorbeeld van een goede afsluiting in een motivatiebrief voor de vacature van junior marketingmedewerker.

Voorbeeld van een goede aflsuiting van een motivatiebrief
Na een korte stage van 3 maanden bij de HEMA kreeg ik een vast jaarcontract aangeboden op basis van mijn prestaties en ontwikkelingen. Ik had toen echter uw vacature al gezien en besloot mijn hart te volgen. Vanwege de overeenkomsten in de visie en de vernieuwende manier van werken in uw bedrijf, heb ik een hele grote voorkeur om bij u een verschil te kunnen maken. Mijn begeleider bij de HEMA is zeer begripvol en geduldig en is bereid om uw vragen te beantwoorden. Ik hoop dat u de tijd wilt nemen om via hem een beter beeld van mij te vormen op een manier die ik alleen maar kan pretenderen. Zijn gegevens staan vermeld in mijn cv.

Met veel plezier kom ik mijn motivatie, prestaties en cv toelichten in een persoonlijk gesprek.”

In dit geval gaat het om een fictieve motivatie en afsluiting.
De boodschap van deze afsluiting is dat een goed argument bewaard kan worden om als laatste ingezet te worden. Met dit argument wordt getracht een beeld te scheppen dat er reeds bij andere bedrijven interesse is getoond op basis van prestaties.

Door ongevraagd te verzoeken om referenties op te volgen, geeft de sollicitant aan dat een onpartijdig persoon een positief beeld van hem zal schetsen.

Dit is zomaar een argument dat ingezet kan worden. Het is aan jou om een eigen sterk en positief argument in te zetten als afsluiting van je motivatie. Uiteraard gevolgd door het verzoek voor een persoonlijke toelichting.

Vergeet ook niet als punt, om de juiste adressering en aanhef te plaatsen.