Motivatiebrief applicatie ontwikkelaar

Voor een sollicitatie op een functie als applicatie ontwikkelaar hebben wij een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief voorbeeld applicatie ontwikkelaar

Naam
Adres
Postcode en Woonplaats

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en woonplaats van het bedrijf

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: Sollicitatie xxx

Geachte heer/en of mevrouw,

Naar aanleiding van uw vacature voor de functie van applicatieprogrammeur stel ik mij graag voor als beschikbare en tevens geschikte kandidaat.

U bent op zoek naar een
kandidaat met een sterk analytisch vermogen, de juiste technische kennis en in staat is om data om te zetten in praktische mogelijkheden. Dat zijn exact de eigenschappen die mij omschrijven. Uiteraard ben ik voorzien van de benodigde certificeringen en ervaringen zoals u terug kunt lezen in mijn CV.

In de afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in functies met zowel een analytische- als een creatieve achtergrond. Ik ervaar altijd veel genoegen van het goed ontwikkelen en/of verbeteren van applicaties.

Een geslaagd project voelt als een persoonlijke zege en winst voor het hele team. Bij tegenslagen ben ik altijd in staat om door middel van mijn doorzettingsvermogen en ijverige insteek tot een positief eindresultaat te komen.

Door mijn efficiënte manier van werken kan ik zelfstandig veel werk verzetten. In teamverband presteer ik ook zeer goed, mede door mijn duidelijke manier van communiceren en het vermogen om goed te luisteren en de juiste conclusies te trekken.

Dit tezamen, in combinatie met mijn kennis van relevante technische programma’s, maken mij een effectieve kandidaat voor deze functie.

Ik ga graag een openhartig en professioneel gesprek met u aan om u te overtuigen van mijn meerwaarde voor het team.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening onder de motivatiebrief)

Naam

Bijlage: cv

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.