Motivatiebrief doktersassistent

Voor een sollicitatie op een functie als doktersassistent hebben wij een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief doktersassistent

Mijn Naam
Mijn Straat en huisnummer
Postcode en Plaats

De bedrijfsnaam
straatnaam en huisnummer van het bedrijf
Postcode en plaats van het bedrijf

Locatie en datum van schrijven

Betreft: Sollicitatie doktersassistent

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik u op de hoogte stellen van een geschikte kandidaat voor uw geplaatste vacature van doktersassistent op Monsterboard.nl.

Op mijn 19e ben ik begonnen als begeleidster in een gezinsvervangend tehuis in Leiden. Sindsdien ben ik altijd in de zorg werkzaam geweest. Ik heb diverse functies gedraaid en daarvoor heb diverse zorg- en medische cursussen met goed resultaat gevolgd.

Ik ben iemand die initiatief toont, interesse heeft in het vak en goed kan werken onder grote druk. Verder ben ik gemakkelijk in de omgang. Zowel alleen, als in teamverband werk ik uitstekend. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en persoonlijke zorg en aandacht als visitekaartje af te geven.

De functie van doktersassistente spreekt me vooral aan vanwege de kans om mensen zich beter te laten voelen en ondersteunen als het nodig is. De afwisseling spreekt me ook erg aan. Elke dag kent zijn eigen kansen. Waakdiensten zijn mij niet onbekend, ik ben zeer flexibel als het gaat om de invulling van arbeidsuren.

Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek laten zien wie ik, ben zodat ik u kan overtuigen van de meerwaarde die ik kan leveren aan uw praktijk.

Hoogachtend,

Handtekening

Naam

Bijlagen: Curriculum vitae

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.