Motivatiebrief HR adviseur

Voor een sollicitatie op een functie als HR adviseur (senior) heeft motivatiebriefvoorbeeld.nl een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief HR adviseur (senior)

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]

[Naam van het bedrijf]
[Adres van het bedrijf]
[Postcode en woonplaats van het bedrijf]

[Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief]

Betreft: Sollicitatie HR adviseur (senior)

Geachte Mevrouw (naam),

Ik ben (naam) en HR is waar ik in uitblink. Mijn kracht ligt in verbinden. Van samen aan het werk, naar samenwerken aan!

Een recent voorbeeld hiervan is een goede constructieve verstandhouding en samenwerking tussen de OR en het managementteam bij mijn huidige opdrachtgever.

Waar ik mijn energie vandaan haal, wat mijn passie is en hoe ik onze gezamenlijke doelen kan ondersteunen leg ik u graag uit in deze brief. Met veel trots wil ik u laten zien dat ik een waardevolle aanvulling ben voor uw bedrijf.

Ik kijk er naar uit om in uw enthousiaste team aan de slag te gaan. Ik ben een uitmuntende teamspeler en durf mijn collega’s met positieve feedback te stimuleren. Uiteraard sta ik zelf altijd open om te leren van mijn collega’s.

Eén van mijn sterke punten is om uitdagingen te onderkennen en hier effectief op in te spelen. Ik ben dan niet bang om de stoute schoenen aan te trekken en om mijn collega’s mee te nemen op een nieuw avontuur.

Het is voor mij geen probleem om opdrachten naar beneden te communiceren en doelen te vertalen in reële verwachtingen, net als dat het geen probleem is om naar boven te rapporteren en duidelijke verwachtingen te scheppen aan de hand van de mogelijke oplossingen.

Een bedrijf met een dergelijke status en visie als het uwe spreekt mij enorm aan. Dat deze functie onderdeel is van juist uw bedrijf, met uw normen en waarden, is een grote reden dat ik wil solliciteren op deze functie.

Ik ben ervan overtuigd dat succes is te vinden in een team waarbij de neuzen dezelfde op kant staan en waarbij men intrinsiek gemotiveerd is om deze successen te behalen. De overeenkomst in onze visies speelt voor mij een grote rol in deze sollicitatie.

Met veel trots en plezier wil ik u meer uitleg komen geven over mijn motivatie, cv en mijn persoonlijkheid. Ik hoop u dan een passende match te kunnen laten zien tussen werkgever en werknemer. Een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek zou ik erg waarderen.

Met vriendelijke groet,

[handtekening]

[naam]

Bijlagen: curriculum vitae

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.