Motivatiebrief huishoudster

Voor een sollicitatie op een functie als huishoudster hebben wij een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief huishoudster

Naam
Adres
Postcode en Woonplaats

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en woonplaats van het bedrijf

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief
Betreft: Sollicitatie huishoudster


Geachte heer, mevrouw,

Via deze brief wil ik graag reageren op uw advertentie huishoudster die u afgelopen week in de plaatselijke krant heeft laten zetten.

Mijn eerste ervaring als huishoudster heb ik opgedaan in mijn 20ste levensjaar. Tot op heden ben ik altijd gevraagd voor huishoudelijk werk vanwege mijn grondigheid en snelheid van mijn werken.

Omdat ik niet vies ben om grondig te werk te gaan, lever ik altijd zeer schone resultaten. U zult bij mij nooit een overgeslagen plekje vinden. Daarnaast kan ik u garanderen dat ik uw privacy volledig zal respecteren.

Ondanks de nog steeds aanblijvende aanvragen die ik ontvang, wil ik mijn werkzaamheden dichter bij huis gaan uitvoeren. Uw aanvraag vind ik daarom zeer interessant en ik bied u daarom met veel plezier mijn diensten aan. Ik vind het erg fijn om mensen in het huishouden daar te ondersteunen waar het nodig is en het huis te laten schijnen. 

Als u op zoek bent naar een snelle, grondige en ervaren huishoudster, dan kom ik graag een keer bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Als u nog twijfels heeft, dan kunt u gebruik maken van mijn referenties die u zeker weten alle twijfels zullen wegnemen.

Met vriendelijke groet,

Handtekening onder de motivatiebrief

Naam

Bijlage: Curriculum vitae

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.