Motivatiebrief koerier

Voor een sollicitatie op een functie als koerier hebben wij een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief koerier

Naam
Adres
Postcode en Woonplaats

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en woonplaats van het bedrijf

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: Sollicitatie koerier pakjesbedrijf de Leveraar

Geachte heer Pakjes,

U zoekt een koerier, een visitekaartje voor uw bedrijf. Ik wil u overtuigen dat ik dat effectieve en goedlachse ‘visitekaartje’ ben waar u naar op zoek bent. Ik vraag kort om uw volledige aandacht zodat ik mijn motivatie en mijn visie op het beroep van koerier aan u over kan brengen.

Ik zou mijzelf willen beschrijven als een effectieve werker die zonder poespas te werk gaat. Ik heb geen 9 – 5 mentaliteit en ik ben flexibel als het gaat om avond- en/of weekenddiensten. Ik houd ervan om te werken en ik ben van nature loyaal naar het bedrijf en collegiaal naar mijn collega’s. Ik beschouw mijzelf als belangrijk onderdeel van een bedrijf, niet alleen als werknemer. Deze instelling geeft mij extra motivatie om een gezamenlijk doel na te streven.

Een koerier is in mijn optiek een belangrijk onderdeel van een delicaat of zelfs vertrouwelijk proces. De koerier is in mijn ogen ook persoonlijk verantwoordelijk voor een goed einde van een belangrijk proces. Wij zijn niet minder dan het visitekaartje van uw business. Het visitekaartje dat ik bij uw klant achterlaat is er een met een correcte en vriendelijke indruk.

Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de pakketten, maar ook een boegbeeld voor het bedrijf. Ik heb geleerd om mijn verantwoordelijkheden serieus te nemen en hier naar te handelen. Ik kan u verzekeren dat mijn inzet als koerier, met alle bijhorende verantwoordelijkheden, niet minder dan 110% zal zijn.

Ik begrijp heel goed dat ik niet de enige kandidaat ben die zichzelf in staat acht om deze vacature met succes in te vullen. Ondanks dat ik denk dat mijn cv voor zich zal spreken en omdat ik oprecht interesse heb om deel te maken van uw bedrijf, wil ik mijzelf graag kunnen bewijzen. Ik wil mijzelf daarom een maand lang kosteloos, op proefbasis, voor u inzetten. Hoe u deze maand in wilt vullen laat ik over aan u. Ik ben per direct beschikbaar.

Uiteraard kom ik graag in persoon uw vragen beantwoorden in een open en eerlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Handtekening
Karin Koerier

Bijlage: Curriculum vitae 

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.