Motivatiebrief medewerker verkoop binnendienst

Voor een sollicitatie op een functie als medewerker verkoop binnendienst hebben wij een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief medewerker verkoop binnendienst

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]

[Naam van het bedrijf]
[Adres van het bedrijf]
[Postcode en woonplaats van het bedrijf]

[Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief]

Betreft: Sollicitatie medewerker verkoop binnendienst.

Geachte heer, mevrouw,

Via een advertentie op Indeed.nl heb ik vernomen dat u op zoek bent naar een enthousiaste verkoopmedewerker. Spontaan, behulpzaam, correct en professioneel zijn eigenschappen waarmee ik mezelf onderscheid en die ik graag meebreng om een meerwaarde te leveren voor u en uw klanten.

Door mijn vorige functie en genoten opleidingen heb ik al ervaring in de verkoop. Door mijn vriendelijke karakter en sterke communicatieve vaardigheden kan ik goed overweg met klanten.

Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd in klantbinding en professioneel en vriendelijk te kunnen communiceren. Voor meer details over mijn talenten, ervaringen en referenties verwijs ik u graag naar mijn cv.

Naast de eerder benoemde kwalificaties ben ik ook zeer goed in administratieve werkzaamheden, zowel het actualiseren van de voorraad, dan wel werken met een computer. 

Ik geniet van het contact met de klant en haal voldoening om de klant met het juiste product te helpen. Ik haal hier mijn voldoening uit en kan genieten van mijn eigen creatieve oplossingen die ik een klant kan bieden. 

Als u meer over mij wilt weten zou ik dat graag in een persoonlijk gesprek toelichten. Ik kijk uit naar uw persoonlijke uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

[Handtekening]

Naam

Bijlage: cv

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.