Motivatiebrief politie rijinstructeur

Voor een sollicitatie op een functie als politie rijinstructeur heeft motivatiebriefvoorbeeld.nl een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief politie rijinstructeur

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]

[Naam van het bedrijf]
[Adres van het bedrijf]
[Postcode en woonplaats van het bedrijf]

[Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief]

Betreft: Sollicitatie politie rijinstructeur

Geachte heer, mevrouw,

Als groot voorstander van de politie, met zeer veel respect en begrip voor de zaken waar de agent van vandaag mee in aanraking kan komen, zou ik graag een waardevolle bijdrage leveren aan de resultaten die de politie kan behalen. Mijn expertise ligt in het geven van rijles en bij het omgaan van de verschillende persoonlijkheden tijdens mijn rijlessen.

Rust, overzicht en beslissen. Als politie rijinstructeur zou ik mijn focus richten op deze kernwoorden. Ik zorg ervoor dat een agent in alle situaties gewend is om rustig te blijven, het overzicht te bewaren en beslissingen te maken op basis van veiligheid en snelheid. Het laatste wat we willen is een agent die een gevaar vormt voor zijn mede weggebruiker.

De bestuurders van de politie moeten in staat zijn om zo snel mogelijk, op een veilige manier van A naar B te komen. Dit betekent niet alleen wanneer de sirenes aan staan. Afstand houden, paraat parkeren, vooraf inschattingen maken, etc. De agent moet vanuit elke situatie efficiënt moeten kunnen reageren.

Als instructeur heb ik ruim 10 jaar ervaring. Ik ben oud genoeg om respect af te dwingen, jong genoeg om mee te gaan in de huidige denkwijze en ervaren genoeg om concreet, direct, maar ook begrijpend en inlevend les te geven. Ik ben in het bezit van alle competenties om van elke rijles een succesvolle en leerzame ervaring te maken. Voor meer informatie wil ik u verwijzen naar mijn cv.

Ik sta er uiteraard voor open om mijn enthousiasme, mijn cv en mijn motivatiebrief met u in detail te bespreken tijdens een open en serieus gesprek. Ik zou u daarin graag nog meer vertellen waarom ik werken bij de politie waardevol en belonend vind en kan ik u in detail vertellen over mijn expertise, rijles geven.

Met vriendelijke groet,

[handtekening]

[naam]

Bijlage: cv      

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.