Motivatiebrief receptioniste

Voor een sollicitatie op een functie als receptioniste heeft motivatiebriefvoorbeeld.nl een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief receptioniste

[Naam]
[Adres]
[Postcode en Woonplaats] 

[Naam van het bedrijf] 
[Adres van het bedrijf] 
[Postcode en woonplaats van het bedrijf] 

[Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief] 

Betreft: Sollicitatie receptioniste locatie Amersfoort.

Geachte heer (naam),

Als geboren gastvrouw, met een oog voor detail, ben ik in staat om bezoekers op hun gemak te stellen. Aan de telefoon ben ik correct en ik weet altijd de benodigde informatie uit een gesprek te filteren. Informatie kan ik correct en overzichtelijk registreren.

Mijn ervaring over de loop van de jaren heeft me geleerd om effectief te kunnen werken vanwege mijn kennis van de werkzaamheden die van mij verwacht worden. Ik verwijs u graag naar mijn cv voor een goed beeld van mijn ervaringen en opleidingen.

De receptioniste is in veel gevallen het visitekaartje van een organisatie en een spin in het web in het kader van informatieafhandeling. Het belang van een eerste indruk is niemand vreemd. U zal als geen ander weten dat een correcte en effectieve manier van informatie-uitwisseling van groot belang is voor de effectiviteit van een organisatie. Deze eigenschappen voor deze functie kunt u mij zonder problemen toevertrouwen.

In mijn werk ga ik voor perfectie. Ik ervaar de manier waarop ik mijn werkzaamheden uitvoer als een invloedrijk proces op de manier waarop de daaropvolgende procedures verlopen. Wanneer ik mijn werk goed uitvoer, dan heeft het hele team daar profijt van. Tot op heden heb ik mijn team vanuit mijn positie nog altijd positief kunnen bedienen.

Ik hoop van harte dat ik deel uit mag gaan maken van uw team. Met veel plezier en werklust zal ik hen op een positieve manier beïnvloeden door het juist uitvoeren van mijn werkzaamheden.

Met veel plezier wil ik mijn motivatie en cv met u bespreken tijdens een open en eerlijk gesprek. Ik zou u graag nog meer van mijn positieve kanten willen laten zien.

Met vriendelijke groet,

[handtekening]

[naam] Bijlage: Curriculum vitae   

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.