Motivatiebrief trambestuurder

Voor een sollicitatie op een functie als trambestuurder heeft motivatiebriefvoorbeeld.nl een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief trambestuurder

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]

[Naam van het bedrijf]
[Adres van het bedrijf]
[Postcode en woonplaats van het bedrijf]

[Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief]

Betreft: Sollicitatie trambestuurder regio Haaglanden.

Geachte Heer (naam),

Trambestuurder zijn is een taak met veel verantwoordelijkheden. Niet alleen de inzittenden, het verkeer rondom en de bestuurder zelf zijn van invloed op een veilige reis van start- tot eindpunt. Ik wil mijzelf graag aankondigen als een geconcentreerde en gedisciplineerde sollicitant met ervaring en plezier in het vak.

Het vak van trambestuurder is erg mooi. Veel contact met mensen, nuttig werk en de verantwoordelijkheid over een belangrijk en drukbezocht vervoersmiddel in de stad. De wisselende begin- en eindtijden maken het werk afwisselend. Andere mensen en een andere invulling van het straatbeeld. Er zijn weinig momenten waarin ik me niet heb vermaakt of werd verbaasd als trambestuurder. Voor mij bestaat er geen mooier vak.

Zoals u leest, heb ik al ervaring met het besturen van een tram. Ik ben altijd stipt geweest, klantvriendelijk en tot nu toe altijd schadevrij gereden. Een aanstaande verhuizing zal de afstand tussen wonen en werken erg moeilijk gaan maken. Ik wil daarom graag een nieuwe locatie aandoen. Haaglanden heeft daarbij mijn grootste voorkeur. Voor mijn ervaringen, opleidingen en referenties, die uiteraard geheel in orde zijn, wil ik u verwijzen naar mijn cv.

Ik zou heel graag mijn liefde voor het vak en mijn ervaring willen meenemen naar een andere lijn en een andere locatie. Ik zou erg dankbaar zijn voor een persoonlijk gesprek waarin ik mijzelf meer kan tonen en u kan overtuigen van mijn enthousiasme en mijn meerwaarde voor uw organisatie.

Met vriendelijke groet,

[handtekening]

[naam]

Bijlage cv

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.