Motivatiebrief brandweerman

Voor een sollicitatie op een functie als brandweerman heeft motivatiebriefvoorbeeld.nl een specifiek voorbeeld opgesteld. Aan de hand van dit voorbeeld kan je jouw eigen motivatiebrief vergelijken en eventueel aanpassen op de punten die van belang zijn. De beschrijvingen in het voorbeeld zijn fictief. Maak dus een persoonlijke versie voor je eigen motivatiebrief.

Je kunt dit voorbeeld ook downloaden via onderstaand logo, als Microsoft office Word bestand.

Voorbeeld-word-bestand

Motivatiebrief brandweerman

Naam
Adres
Postcode en Woonplaats

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en woonplaats van het bedrijf

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief
Betreft: Sollicitatie brandweerman

Geachte heer/en of mevrouw,

Vanmiddag bij het passeren van de brandweerkazerne, werd ik meteen enthousiast na het zien van de oproep voor een nieuwe collega brandweerman.

Zelf heb ik onlangs de opleiding tot brandweerman afgerond en ben ik zeer enthousiast om direct aan de slag te gaan! Ik ambieer een functie tot officier en ben daarmee zeer geïnteresseerd in de doorgroeimogelijkheden.

Het beroep als brandweerman is in mijn ogen zeer nobel en onmisbaar voor onze samenleving. Ik zie het vak als mijn roeping waar ik mij volledig voor inzet. 

Mijn doel is om binnen 5 jaar de brandweeracademie te voltooien en gedurende deze tijd mij volledig in te zetten als brandweerman. Ik wil heel graag bij u de kans krijgen om gehoor te geven aan mijn roeping en ik zal er alles aan doen om uw verwachtingen van mij te overtreffen.

Graag bespreek ik met u de mogelijkheden en overtuig ik u van mijn enthousiasme voor het vak en mijn ambitie.

Met vriendelijke groet,

Handtekening onder de motivatiebrief

Naam

Bijlage: Curriculum vitae

Meer tips, voorbeelden en gratis motivatiebrieven? 

Wil je nog meer tips en adviezen of voorbeelden? Bekijk dan onze motivatiebrieven voor meer inspiratie.
Ook kun je lezen op de pagina Motivatiebrief schrijven, hoe je het beste je brief kunt opstellen, zoals een goede motivatiebrief hoort te zijn!
Succes met het tot je nemen van de geboden informatie, zodat het kan helpen in het op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk krijgen van die mooie baan.